Kilo Aldıran Yiyecekler

Kilo Aldıran Yiyecekler Nelerdir?
Günümüzde her ne kadar sıklıkla kilo verme yöntemlerinin araştırıldığı görülse de kilo alamama problemi de hiç göz ardı edilemeyecek bir konudur.  Kilo bakımından sağlıklı bir insanın boyu ile kilosu arasındaki farkın en fazla 10 kg. olması gerekmektedir ve bu farkın genelde kilonun boydan daha az olması insanlar için daha hoş karşılanan, ayrıca kilo kaynaklı sağlık problemlerini azaltan bir etkendir. Fakat yukarıdaki durumun aksine kilosu gayet fazla olan kişilerde hayatın her alanında sıkıntılar baş göstermektedir. Bunun yanı sıra kilo bakımından yeterli olmayan kişilerde de oluşabilecek sağlık problemleri oldukça fazladır.
Kilo almak istiyorum diyenler için harukulade bir makale sizlerle kilo almak için ne yapmalı sorularının cevabı.
Neden Kilo Alamıyorum?
Bilindiği üzere kilo alımında en büyük etkenlerden birisi de metabolizmanın hızlı çalışmasıdır. Hızlı çalışan metabolizma, alınan gıdaların sindirimi, vücuda faydalı hale dönüştürülmesi ve vücuttan atımı konularında gayet hızlıdır. Bu sayede vücut, sadece ihtiyacı olan besinleri vücudunda barındırır ve geri kalanını vücuttan atar. Fakat bunun yanı sıra genetik olarak kilo alamayan bireylerin de mevcut olduğu bilinmektedir.  Bunun en büyük sebebi, genetik olarak kilo alımını engelleyen hücrelerin genlere aktarımıdır.
                Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?
1.       Hayvansal Yağlar: Hayvansal yağlar kolesterol bakımından oldukça zengin olmaları nedeniyle kilo almada etkilidirler ancak kolesterol dengesinin sağlanabilmesi için tüketiminde dikkatli olmakta fayda olacaktır.
2.       Bitkisel Yağlar: Bitkisel yağların kalori bakımından zengin olmaları kilo alma açısından oldukça etkilidir.
3.       Siyah Çikolata: Bitter olarak bilinen yaklaşık %50 kakaodan üretilen çikolata tüketimi kilo aldırmada oldukça etkilidir.
4.       Kuruyemişler: protein ve kalori bakımından oldukça zengin olan kuru yemişler, kilo alımında önemli besinlerden sayılmaktadır.
Yukarıdaki besinler, kilo almada gerçekten etkili olmakla beraber, aşırı ve doktor kontrolü olmadan tüketilmesi insanların sağlıklarını tehlikeye atmaktadırlar. 

Yorum Gönder